Dinosaurus nuggets

4/6 personen tijd 1 Uur. niveau eenvoudig

Instructies:

Voor de nuggets:

  1. Verwijder de huid van kipfilets en snijd de filets in reepjes van 1/4 inch. Hak de huid grof en voeg deze toe aan een kom.
  2. Voeg aan de kip toe: koosjer zout, gerookte paprika, knoflookpoeder, voedingsgist, miso-pasta en eendenvet. Meng alles goed samen tot het gecombineerd is.
  3. Haal de kip door een vleesmolen. Kneed alles met de hand samen zodra al het kippenvlees gemalen is.
  4. Gebruik een bakplaat van 1/4 formaat, licht besproeid met kookspray en bekleed met bakpapier. Spray het bakpapier licht in, voeg de kip toe en druk deze gelijkmatig in de bakplaat. Druk stevig zodat de kip strak zit.
  5. Plaats nog een bakplaat erbovenop en zet deze in de vriezer gedurende 30-45 minuten, of tot het stevig is.
  6. Vul een zware pan van 5 liter met plantaardige olie en verhit tot 350 graden Fahrenheit (175 graden Celsius).
  7. Haal het stevige blok kip uit de vriezer, keer het om op een snijplank, verwijder het bakpapier en snijd in dinosaurussvormen met behulp van een dinosaurusvormige uitsteker. Het kan nodig zijn om tussendoor te bevriezen voor mooie snedes.
  8. Leg de dinosaurussvormige nuggets op een dienblad, dek af en plaats terug in de vriezer voor nog 10 minuten.
  9. Voor het katsu-stijl paneerstation, voeg bloem toe aan een kom, panko broodkruimels aan een tweede kom en geklutste eieren gemengd met een scheutje water aan een derde kom.
  10. Haal de dinonuggets uit de vriezer, rol ze voorzichtig door de bloem, gevolgd door het eimengsel en de panko broodkruimels. Leg ze op een bakplaat. Herhaal met de overgebleven nuggets.
  11. Frituur 3-4 dinonuggets in de olie gedurende 5 minuten of tot ze goudbruin zijn. Plaats ze op een rooster om uit te lekken en herhaal met de overgebleven nuggets.

Voor de saus:

  1. In een middelgrote steelpan, voeg een geraspte zoete ui toe samen met kristalsuiker, ketchup, tomatenpuree, sriracha, melasse, Worcestershire saus, en azijn. Roer om te combineren.
  2. Plaats op het fornuis op middelhoog vuur en breng aan de kook.
  3. Zodra het kookt, onmiddellijk het vuur laag zetten en 12 minuten laten sudderen of tot het met 25% is verminderd.
  4. Zeef door een zeef met fijne mazen en laat afkoelen en meng volledig met de fijngemalen pittige chili olie.