Robin De Ryck

Boerderij De Ryck

Van klein naar groot

Een echte boerenzoon. Sinds 2004 ben ik opgegroeid op een boerderij. Een droom! Van jongs af aan kon ik mij volledig uitleven op het bedrijf. Spelen, een beetje bang zijn en zeker ook veel bijleren over de boerenstiel. De passie voor de landbouw heb ik duidelijk geërfd van mijn ouders. Onze gedeelde passie zorgde voor interessante gesprekken. Zoekend naar de juiste aanpak, maar al snel in de wolken met de mooiste job ooit!

Gekend Belgisch Witblauw houders

Steeds werden er doordachte keuzes gemaakt. Was er iets nieuws dat zorgde voor de optimalisatie van het bedrijf? Dan sprongen ze op de kar! Hun grote inzet werd beloond met erkenning. De link naar kwaliteit werd snel gelegd. Op de boerderij is het dan ook hoofdzaak om voor de consument kwaliteitsvol, veilig en eerlijk voedsel te produceren.

Image 1 Image 2

Heden

Akkerbouw en vleesvee

De dag van vandaag zet ik het bedrijf van mijn ouders met veel fierheid verder. Elke dag werk ik met heel veel liefde voor de stiel, de koeien en het Holsteiner ras. En zo help ik nu, met de hulp met mijn familie, onze eigen landbouwbedrijf. Benieuwd hoe mijn dagen er zoal aan toe gaan? Ik neem jullie graag even mee door een doorsnee dag: Half 6. De wekker gaat. Ochtendstond heeft goud in de mond! Mijn allereerste taak van de dag is de koeien voederen. Bij het opstarten van de mengwagen hoor ik hen al loeien, dat geluid komt hen bekend voor. Na een dik uur zijn alle koeien voorzien van een lekkere mengeling maïs, bieten,perspulp en voorgedroogd gras, afgewerkt met nog wat krachtvoeder. Na de koeien volgen de kalfjes. Zij genieten ’s ochtends van lekkere warme melk met opnieuw wat krachtvoeder. Zo zorg ik ervoor dat zij de gepaste mineralen en vitaminen kunnen opnemen en ze later even sterk worden als de andere runderen. Het binnen jagen van de koeien die nog niet gemolken zijn. Half 11. Mijn ochtendtaak is reeds vervuld en ik kan met volle moed beginnen aan de rest van de dag tussen mijn koeien. Wat houdt dit juist in? Op de planning: de koeien en kalfjes voorzien van een nieuw strobed om op te slapen, de dagelijkse check-up in de weides, de kuilen openleggen… en tenslotte de koeien bevruchten. In het seizoen het land bewerken. 19 uur. Het einde van mijn werkdag, of toch bijna.Het proces dat we s'ochtens doen wordt herhaald.Deze avond staat er mij nog wat papierwerk te wachten, want ook dat hoort erbij! .

Image 3

Toekomst

Ik kijk zeker en vast positief naar de toekomst! Theorie omzetten in de praktijk. Door innoverend, kwalitatief en duurzaam te werk te gaan probeer het beste uit het bedrijf te halen. Onzekerheden omzetten in kansen. Mijn waarden omzetten in daden.