Over ons

Boerderij De Ryck

Van klein naar groot

Reeds verschillende jaren wordt de landbouwmicrobe van generatie op generatie doorgegeven. Zo startten mijn voorouders samen een melkveebedrijf in 1835. Wat begon met enkele mooie runderen groeide uit tot een mooi melkveebedrijf van Aaigem en omstreken, met gemiddeld 200 koeien, 30 000 kippen onderhouden en liefde geven was voor ons geen dagdagelijkse verplichte taak maar een hobby die we met plezier deden. Dat het is geheim van een goede boer(in) zijn! Naast het opbouwen van een boerderij en het fokken van runderen werd en wordt er ook steeds ingezet op het produceren van kwalitatieve melk van de dieren.

Gekend Belgisch Witblauw houders

Steeds werden er doordachte keuzes gemaakt. Was er iets nieuws dat zorgde voor de optimalisatie van het bedrijf? Dan sprongen ze op de kar! Hun grote inzet werd beloond met erkenning. De link naar kwaliteit werd snel gelegd. Op de boerderij is het dan ook hoofdzaak om voor de consument kwaliteitsvol, veilig en eerlijk voedsel te produceren.

Image 1 Image 2

Heden

Akkerbouw en vleesvee

De kalfjes die op onze boerderij geboren worden, groeien uit tot mooie, volwassen runderen voornamelijk door de liefde en allerbeste behandeling die ze genieten. Zo ontstaat een prachtproduct : een lekker glas melk. De kippen komen toe nadat ze 1 dag oud zijn we voederen ze 8 weken en daarna naar het slachthuis voor een goed stukje vlees. Het Belgisch Holsteiner ras is een mooi Belgisch rund waar ik enorm trots op ben. Waarom? Het is een milieuvriendelijk ras. Per kg voeder dat runderen opnemen, creëert een Belgisch Holsteiner rund meer melk in vergelijking met andere rassen. Koeien maken van gras dat lekker glas melk. Zij zetten plantaardige producten, die mensen niet kunnen verwerken, om tot werkelijk voedsel voor de mensen. Het is duurzaame melk. Door het basisrantsoen, dat bestaat uit maïs, perspulp en voorgedroogd gras, aan te vullen met een duurzaam krachtvoeder. Hun melk is zeer kwalitatief. Dit komt deels door de juiste melk/melkvet verhouding. De melk van boerderij De Ryck wordt al jaren verkocht aan en verwerkt door ambachtelijke melkerijen. De plantaardige producten, zoals maïs, bieten, tarwe, gras… teel ik op onze akkers. Hierbij pas ik het korte keten principe toe en produceer ik grondstoffen voor dieren. Alles gaat naar de koeien en kippen. Zo zorg ik ervoor dat de cirkel rond is en het hele proces van kalf tot koe, kuiken tot kip ondersteund wordt door eigen productie.

Image 3

Toekomst

Innoveren en continu evolueren met mijn drie waarden in het achterhoofd (kwalitatief, innoverend en duurzaam), dat is voor mij de uitdaging van morgen.