Week 1

13-03-2023 tot 17-03-2023

Op mijn eerste dag van mijn werkervaring bij Zeefdrukkerij Stevens kreeg ik de opdracht om test proefdrukken te maken op verschillende soorten textiel. Het doel was om een voorbeeld te geven van hoe de T-shirts voor een klant eruit zouden zien. Ik leerde hoe ik de proefdrukken kon maken en hoe ik verschillende designs kon plaatsen om het gewenste resultaat te bereiken. Ik werkte met verschillende soorten textiel, waaronder katoen, polyester en mengsels. Door het maken van deze proefdrukken kreeg ik een beter begrip van de werkwijze en de processen die betrokken zijn bij het maken van aangepaste T-shirts en textiel.

Na mijn eerste dag bij het bedrijf werkte ik verder aan mijn vaardigheden op Adobe Illustrator. Ik kreeg nog meer test proefdrukken te maken om zo vertrouwd te raken met het programma en om te leren hoe ik verschillende afbeeldingen kon manipuleren. Ik kreeg ook de opdracht om een visitekaartje te ontwerpen en zelf een folder te maken voor het bedrijf. Ik ontwierp een visitekaartje dat een professionele uitstraling had en gemakkelijk te lezen was. Voor de folder ontwierp ik een cover en maakte ik verschillende pagina's met informatie over het bedrijf en hun diensten.

De dag daarna werkte ik verder aan de folder voor het bedrijf. Ik gebruikte InDesign om de folder af te werken en ervoor te zorgen dat de informatie overzichtelijk en gemakkelijk leesbaar was. Ik kreeg ook begeleiding in het proces voor het opdrukken van ontwerpen op textiel. Ik leerde over de verschillende soorten inkten en materialen die nodig zijn om een goed resultaat te bereiken. Ik kreeg een goed inzicht in het proces van zeefdrukken en leerde hoe belangrijk het is om zorgvuldig te werk te gaan bij het opdrukken van ontwerpen op textiel.

Op dag 4 werkte ik aan digitale promotiematerialen op Adobe Illustrator. Ik ontwierp twee banners die werden geplaatst op Facebook voor Zeefdrukkerij Stevens. Ik leerde hoe ik aantrekkelijke en effectieve banners kon maken die potentiƫle klanten konden aantrekken. Na deze opdracht kreeg ik de taak om nog meer test proefdrukken te maken.

Op de laatste dag van mijn eerste week op stage bij Zeefdrukkerij Stevens, werkte ik verder aan mijn test proefdrukken. Ik kreeg ook de kans om mijn eigen T-shirt of hoodie te ontwerpen en een proefdruk te maken. Dit was een spannende en uitdagende taak, omdat ik mijn eigen creativiteit moest gebruiken om een ontwerp te maken. De week nadien zal ik leren hoe ik mijn eigen T-shirt mag opdrukken.