Week1

In week 1 moest ik verschillende taken doen op de computer en in het werkhuis. Ik mag kiezen welke volgorde ik mag doen maar eerst moest ik wel zien dat alles op de computer is gemaakt. De taken op de computer waren gemakkelijk zoals afbeeldingen in vectors, een banner maken. In het werkhuis is meestal knippen en drukken.

Ik heb de taken van de computer uitgevoerd op een programma genaamd CoralDraw dat is een programma zoals illustrator. Het was eerst effen zoeken hoe ik het moest gebruiken maar 1 keer dat ik het wist was ik er mee weg. In het werkhuis heb ik drukplaten, zeefdruk en een oven. Met een drukplaat kon ik al mee werken door op school. Met het zeefdruk hebben ze me eerst geleerd zodat ik het juist doe en wist hoe het werkte als ik het van de zeefdruk mocht afdoen moesten de kleren in de oven die staat er vlak bij. De oven dient zodat de verf snel opdroogt die er net is opgekomen aan de andere kant van de oven vallen de kleren in een wasmand als alles is gedrukt kan je die daar opvouwen per maat en kledij. En dan in de doos steken waar ze in zaten.

De eerste week is goed verlopen ik heb veel bijgeleerd. Ik heb de zeefdruk, oven en CoralDraw geleerd. De collega’s zijn heel vriendelijk en leggen alles goed uit dus de werksfeer is heel plezant. De taken die ik kreeg vond ik heel leuk en interessant om te doen. Er is ook niks fout gelopen dus dat was goed. En door mijn goeie werk mag ik misschien zelfs een eigen kleding stuk kiezen dat ik zelf mag drukken om te houden.

Activiteiten

Print

 

  • Opdracht 1: Banner maken
  • Opdracht 2: Fonts zoeken voor logo
  • Opdracht 3: bitmap naar vector
  • Opdracht 4: Polos en mutsen drukken
  • Opdracht 5: verschillende kledij drukken
  • Machines: Computer
  • Machines: Drukmachine