Broodpudding maken is niet zo moeilijk, maar je moet wel met enkele zaken rekening houden.
Dit recept is goed voor 4 personen.
Dit zal 60 minuten duren.
Ingrediënten
- 100 g rozijnen
- 6 deciliters melk
- 1 vanillestokje
- 400 g oud wit brood
- 1 theelepel kaneelpoeder
- 80 g bruine suiker
- 3 eieren
- zout
- klontjes boter
- bloem
- bloemsuiker
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwarm de melk met de suiker op een zacht vuurtje, totdat de suiker gesmolten is.
Brokkel het brood, de koffiekoeken of sandwiches in kleine stukjs. Doe de kruimels in een kom en giet er de lauwe, gesuikerde melk op. Laat het brood hier enkele minuten in weken.
Plet het geweekte brood daarna met een vork tot een dikke brij. Snij het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit. Voeg deze samen met de rozijnen, kaneel en losgeklopte eieren toe aan het deeg.
Giet dit in een ingevette bakvorm. Laat ongeveer 45 minuten in de oven op 200°C bakken.