Spoel de varkenspoten grondig en laat het in water staan voor een nacht. Verwarm een oven voor tot 200 graden en rooster de varkenspoten voor 30 minuten.
Breng 9 liter water aan de kook en voeg de uien en varkenspoten toe.
Laat de bouillon koken met deksel voor minimaal 10 uur. Mocht er teveel water verdampen, dan voeg je water toe.
Kook 4 eieren af en leg deze in de sojasaus, mirin en water.
Zeef de bouillon en breng de bouillon op smaak met zout en peper. Maak de knoflookpuree. Meng 50 milliliter zonnebloemolie met 1 bol zwarte knoflook.
Snijd het groen van de bosui in zeer dunne ringen. Verwijder iedere stengel van de paksoi en blancheer deze 30 seconden in kokend water.
Kook de ramen af volgens instructie. Maak nu de kommen ramen klaar. Verdeel 1 eetlepel knoflookpuree over de kommen.
Voeg de (warme) noedels toe aan de kom en schenk de kom vol met tonkotsu bouillon. Garneer de kommen met een blad zeewier, een gemarineerd eitje, bosui en chashu en paksoi.