Algemeen
Alle bepalingen en afspraken beschreven in deze algemene voorwaarden gelden voor de activiteiten aangeboden door “Dier D’er Bij”, BE 0690.609.712. Door één van onze activiteiten te boeken, ga je akkoord met deze voorwaarden. Dier D’er Bij gaat ervan uit dat de contactpersoon die de reservatie plaatst, dit doet met instemming van de gehele groep waarvoor de reservatie geplaatst is. De contactpersoon accepteert deze algemene voorwaarden namens de gehele groep bij het plaatsen van een reservatie.

Info, prijzen en boekingen
Alle info omtrent de georganiseerde activiteiten en bezoeken, alsook de prijzen worden steeds via mail bevestigd met als laatste bevestiging een ondertekende offerte.
Hierna volgt een voorschotfactuur met een waarde van 15% van het totaalbedrag. Zodra deze betaald is, is de boeking verzekerd en zijn de algemene voorwaarden van toepassing.
Vanaf dat moment kan een annulatie enkel via schriftelijke bevestiging tot 3 weken voor de activiteit gepland staat.
Elke annulatie hierna zal vergoed moeten worden met 100% van het totaalbedrag op de offerte. We houden uiteraard rekening met de regelgeving rond Covid-19.
Al de prijsoffertes zijn steeds vrijblijvend, zolang geen volledige wilsovereenstemming is bereikt. Prijsoffertes vervallen uiterlijk 2 weken na opmaak ervan. Tenzij anders weergegeven op de offerte.

Betalen
Betalen voor de activiteiten kan enkel via overschrijving of mobiel betalen via Payconic.
Na elke activiteit verzekeren we dat de factuur verstuurd zal worden binnen 48u naar de contactpersoon waarmee alle afspraken zijn gemaakt. Deze betaling wordt verwacht binnen de 10 werkdagen in orde gebracht te worden.
Indien de betaling uitblijft wordt er nog een herinnering gestuurd, maar bij elke week later dan de vervaldatum op de factuur zal een meerprijs van 10% van het originele bedrag verrekend worden.
Bij activiteiten boven € 150,- zal gewerkt worden met een voorschotfactuur. Deze bedraagt 15% van het totaalbedrag en moet voldaan worden binnen de 10 werkdagen van het versturen van de voorschotfactuur.

Waardevolle voorwerpen
Waardevolle voorwerpen laat je best veilig thuis of berg je veilig op tijdens een activiteit. Als je ze toch bij hebt, ben je er zelf verantwoordelijk voor. Dier D’er Bij kan niet aansprakelijk gesteld worden voor verlies, schade of diefstal.

Aankomen en vertrekken
De activiteiten worden steeds ongeveer 20min. op voorhand voorbereid ter plaatse. Dit wil zeggen dat Dier D’er Bij steeds toegang moet hebben tot het lokaal of de ruimte waar de activiteit zal doorgaan gedurende 20min voor de start van de activiteit tot 30min na de activiteit voor op te ruimen.  Zoals op voorhand afgesproken, zorgt Dier D’er Bij ervoor dat de locatie steeds zo proper mogelijk wordt achtergelaten.

Allergie
Het kan steeds gebeuren dat er iemand een allergische reactie heeft bij het vasthouden van één van onze dieren.  Hiervoor is de organisatie waar Dier D’er Bij te gast is steeds verantwoordelijk de volledige zorgen tot zich te nemen. Zo kan Dier D’er Bij de veiligheid garanderen voor en met de dieren.

Verzekering
Alle deelnemers zijn verzekerd tijdens de duur van de activiteit. Meer info over onze verzekeringspolis kan je altijd opvragen.

Hygiëne
Omwille van hygiënische redenen houdt Dier D’er Bij zich aan het ontsmetten en verzorgen van al het materiaal. Ook zullen de vrijwilligers die activiteiten mee ondersteunen steeds in orde zijn met gemaakte afspraken betreffende veiligheid en hygiëne (zoals bv. COVID-19 wetgeving). Dit kan steeds aangevuld worden met specifieke vereisten van de locatie waar we op bezoek zijn. Dit dient dan minstens 7 dagen op voorhand doorgegeven te worden.

Annuleren
Bij het annuleren tot 3 weken voor de activiteit wordt het voorschot niet meer terugbetaald. Indien je later annuleert, dienen we de volledige kostprijs te factureren. Voor onze buitenactiviteiten met alpaca’s voorzien we een regenverzekering. Hiermee wordt bedoeld dat wanneer het weer het niet toelaat de activiteit te laten doorgaan, we de activiteit kosteloos kunnen verzetten naar een nieuwe datum. Dit is steeds in overleg met de klant maar de geboekte activiteit kan tot de dag zelf geannuleerd worden door overmacht. Bij annulatie door overmacht (bv. de maatregelen rond Covid-19) wordt er steeds een nieuwe datum afgesproken.

Schade
De deelnemer of opdrachtgever is aansprakelijk voor schade die wordt aangebracht door de deelnemer/opdrachtgever op/aan eigendommen van Dier D’er Bij. De daarbij ontstane kosten zullen worden verhaald op de deelnemer/opdrachtgever, tenzij uitdrukkelijk anders overeengekomen. In geval van onduidelijkheid over de dader, maar duidelijkheid over de groep waartoe deze behoort, is de opdrachtgever/ verantwoordelijke aansprakelijk voor alle schade.

Foto’s
Tijdens activiteiten worden door de medewerkers en/of vrijwilligers foto’s en filmpjes gemaakt. Die kunnen gebruikt worden in publicaties. Indien je hier bezwaar tegen hebt, kan je ons hiervan schriftelijk op de hoogte stellen.

GDPR
Alle gegevens van communicatie worden bijgehouden volgens de regels van de GDPR in België. Dier D’er Bij verbindt zich ertoe geen gegevens door te geven aan derden, tenzij dit op voorhand is afgesproken met de klant zelf.